Miljöarbete lönar sig

2011-04-08 | padlock

EKONOMI

Om företagen minskar sina miljörisker kan de även minska sina obligationslånekostnader, säger Cecilia Widebäck West, hållbarhetschef på SEB, till Dagens Industri.

Omvänt kan man säga att ju sämre ett företag hanterar miljöfrågorna desto högre kreditrisk löper företaget. Slutsatsen redovisas i en rapport av Daniel Hann och Rob Bauer som forskar vid Maastricht University School of Business and Economics.

Både Cecilia Widebäck West och hennes kollega Anna Nilsson, chef för hållbarhetsanalyser på Swedbank Robur säger att det är en mycket viktig rapport:

-Det här är ytterligare en pusselbit som stöder vår tro att hållbarhetsfrågan är värdeskapande över tiden och bra för företagens konkurrenskraft, säger Anna Nilsson på Swedbank.

Forskarna själva är förvånade över att det finns så stor efterfrågan på forskning som stöder att företagens miljöarbete även har ekonomisk betydelse. De tror att många banker använder studien för att försvara sitt arbete på hålllbarhetsområdet och därför är det värdefullt att stödja implementeringen av deras strategier, säger Daniel Hann till Dagens Industri.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: