Stina Svensson, Sissela Nordling Blanco och Carl Emanuelsson ser skillnaderna mellan könen öka i vårbudgeten.

Trio föreslås tala för F!

2011-03-18 | Torun Börtz padlock

INRIKES

Vårda alla nya medlemmar, fortsätta växa som parti och öka samarbetet med andra organisationer. Det ser FI:s föreslagna talespersoner som det viktigaste arbetet för de kommande två åren.

– Det är viktigt att vi växer i samarbete med andra rörelser och organisationer, så att vi får en styrka därifrån, säger Sissela Nordling Blanco, 23 år. Till vardags studerar hon grafisk formgivning och har ett förflutet inom både Latinamerikagrupperna och den feministiska tankesmedjan Interfem.

Hon var även med och drog igång igång antirasistiska och queerfeministiska festivalen Uppsala Pride.

Sissela, som suttit i FI:s styrelse i ett år, är en av de tre som partiets valberedning föreslagit som nya talespersoner. Valet kommer att ske på partikongressen i Malmö om en dryg vecka.

29-årige högstadieläraren Carl Emanuelsson är valberedningens andra namn och han är inne på samma linje.

– Vi växer ju som parti. Vi måste fortsätta det lokala arbetet men också samarbeta med andra organisationer för att bredda oss, menar han och säger att han gärna arbetar med föreningsdemokratiska frågor och peppar partimedlemmar att bilda lokala föreningar.

– Jag är också väldigt intresserad av normkritik och av alla de normer, som hetero- och mansnormer, som begränsar våra fria val och hindrar oss att utvecklas som människor. Inte minst inom utbildningsväsendet.

Om han blir vald till talesperson för FI hoppas han också kunna bli en manlig förebild.

– Förhoppningsvis kan jag vara en förebild för män och unga killar att våga stå upp för feminismen.

Stina Svensson, 41, är det tredje namnet i valberedningens föreslagna ledartrio. Hon är medlem i FI sedan 2006 och har suttit i styrelsen i två år.

– Det låter kanske klyschigt men jag känner mig redo att ställa mig i fronten. Stina, som tidigare varit fackligt aktiv och beskriver sig som en stabil person, hoppas kunna tillföra kunskaper kring personer med funktionsnedsättning. Hon arbetar som projektledare i Göteborg för ett jämställdhetsprojekt kring neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

– Jag vill också lyfta fram problematiken med heteronormen, säger hon. Även hon vill värna om alla nya medlemmar och samtidigt se till att partiet fortsätter att växa.

– Nu bildas det medlemsgrupper även i mindre städer och det är en framgång. Det är viktigt att bygga vidare på medlemsgrupperna och samtidigt engagera fler medlemmar. Samtidigt ska vi arbeta för att bli ännu större som parti.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: