Grisiga affärer i EU-parlamentet

2011-02-18 | Helena Brors padlock

UTRIKES

Tracy Worcesters dokumentär ”Pig Business” om vanvård och miljöförorening genom grisfabriker förevisades torsdagen den 10 februari i Europaparlamentet. Salen var fullpackad av parlamentsledamöter, hälso- och djurrättsorganisationer samt internationella medier. Ledamöterna José Bové, Dan Jørgensen och Janusz Wojciechowski anordnade tilldragelsen med anledning av den stundande debatten om reformer i EU:s jordbrukspolitik.

”Pig Business” avslöjar att europeiska skattebetalare understödjer fabriksuppfödning och slår ut småskaliga lantbruk. Hejdlös användning av antibiotika gör flugor och kackerlackor resistenta och risken finns för överföring till människor. 67 procent av Europas grisar hålls i undermåliga stallar utan halm att böka i och upp till 90 procent får sina svansar kuperade olagligt. Kastrering utan bedövning och knipsning av tänder förekommer också.

Andrea Gavinelli, Europeiska kommissionen huvudansvariga för djurskydd, kommenterade: ”Visningen var ett ögonblick av öppenhet och eftertanke. Den gav ett tydligt budskap om vad som verkligen händer som folk inte känner till."

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: