Israels demokrati i fara

2011-01-07 | FemPers padlock

UTRIKES

En offensiv mot demokratin kallar Coalition of Women for Peace, CWP, i Israel det eskalerande våldet mot freds- och människorättsaktivister. Organisationen dokumenterar de senaste två årens utveckling i rapporten All-Out War: Israel Against Democracy.

Enligt rapporten har CWP bevittnat en växande våg av attacker mot israeliska freds- och människorättsorganisationer. Den beskriver hur judiska och palestinska människorättsförsvarare fråntas sin legitimitet och förföljs.

Röster av motstånd inom Israel, och den information de förser den internationella fredsrörelsen med har blivit ett strategiskt hot i och med attacken mot Gaza vid årsskiftet 2008-2009 och den påföljande Goldstonerapporten, hävdar CWP.

Samtidigt betraktas motståndet från regeringen, Knesset och politiska rörelser på högerkanten som ett tecken på framgång för de lokala och globala rörelser som motsätter sig ockupationen av Gaza. En slutsats är att utvecklingen kommer tvinga Israel att bemöta den kritik man försöker tysta idag.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: