Pernille Harder, Nadia Nadim, Sanne Troelsgaard och Janni Arnth i det danska fotbollslandslaget.

”Vårt fulla stöd till Danmarks fotbollslandslag”

2017-10-20 | Rylles tipsgrupp padlock

SPORT/OPINION

”Vi vill tro att det ur detta svåra också kommer något gott, för varje fotbollsälskande själ, världen runt. Stå på er, vi finns alltid vid er sida.” Det skriver Rylles tipsgrupp i ett stöduttalande till Danmarks fotbollslandslag som tagit strid för rättvisa och jämställda villkor.

Rylles tipsgrupp är en Facebookgrupp som består av omkring hundra medlemmar som delar passionen för damfotboll. Gruppen tippar och analyserar årligen inför och under damallsvenskan, samt synliggör orättvisa villkor och sexism inom fotbollen. Gruppen har startats och drivs av Jessika Rylle Spångberg.

Vi i Rylles tipsgrupp vill ge Danmarks fodboldskvinder vårt fulla stöd i kampen för ett anständigt avtal under era uppdrag för landslaget, samt tacka för styrkan i att stå upp för era rättigheter, med allt vad det innebär för kommande generationer flickor och kvinnor som spelar fotboll.

Rylles tipsgrupp består av ett hundratal fotbollsälskare som följer såväl damallsvenskan som internationella turneringar, tippar resultat och diskuterar fotbollens villkor ur ett genusperspektiv.

Vårt engagemang under EM i somras var stort. Vi kände glädje när Danmark kom till final, när ni tog silver, när ni anlände till Rådhuspladsen och vi visste att er fina insats var viktig för alla fotbollsflickor, att ni är deras förebilder.

Därför sörjer vi med er nu när förhandlingarna med DBU havererat och Sverige-Danmark-matchen i Göteborg blev inställd. Vi vill tro att det ur detta svåra också kommer något gott, för varje fotbollsälskande själ, världen runt. Stå på er, vi finns alltid vid er sida.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: