Nilla Fischer nu mittback. Spelar i världens bäst rankade klubblag.

Nilla Fischer: Viktigt att testa och våga

2014-03-12 | Moa Svan padlock

SPORT

Efter en ny uppladdning under tisdagen är det dags igen för match. Sverige spelar i dag, onsdag förmiddag, mot Island om bronsmatchen. Under Algarve Cup har Sverige testat nya spelsystem, rapporterar Moa Svan från Portugal.

Läs också Moa Svans och fotograf Maria Åkessons rapporter tidigare under veckan.

Sverige laddar upp inför möte med Island

Snöplig förlust mot Japan i Algarve

Just nu: Moa Svan på plats när Sverige möter Japan i Portugal

I dag spelar Sverige alltså mot Island, ett lag som den senaste matchen gav Sverige en promenadseger med 5-0.

Svenska landslaget i fotboll är på den soliga kusten i Algarve, Portugal, för att möta världens bästa lag i en cup under försäsongen. I dag möter de Island i en placeringsmatch om tredjeplatsen. Det har varit en framgångsrik vecka för Sverige.

Vinsten mot USA förra veckan var en stor seger för Sverige. Det är ett av världens bästa lag. Ett lag där det som Nilla Fischer säger, ”det gärna smäller”

– Vi har pratat mycket om duellspel att vi måste spela lite tuffare, säger hon.

– Jänkarna är ett sånt lag som kör och bara springer in i allt. Så då sa vi det innan matchen att nu ska vi smälla på ordentligt, och det är en målsättning i matchen, att vi ska vinna duellerna i procentantal, och det tycker jag vi gjorde.

Inför varje match har laget olika taktik, men det som är genomgående för hela turneringen är att testa ett nytt spelsystem, där en av mittfältarna, Caroline Seger, håller sig mellan backlinjen och de andra mittfältarna.

Efter att ha mött toppmotstånd i Danmark, Japan och USA under veckan, blir det nu alltså dags att möta Island.

Att spela mot Island, är en väldig skillnad mot matcherna vi spelat tidigare sade Pia Sundhage, förbundskapten för svenska landslaget i fotboll under dagen.

Japan som var det laget som stoppade Sveriges chans att spela final i dag, fick laget att känna sig förbisprungna förklarar Nilla Fischer:

– I stället för att se möjligheterna, så ser man kanske riskerna i stället och väljer att spela för enkla pass, eller för svåra pass. Det händer ingenting. Då får man försöka ta sig ur det på något sätt. Vara modig som Pia säger.

Vad menas med att vara modig?

– Hellre testa och att det blir fel, än att aldrig testa.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: