Stockholm, Kungsholmen: Barnvagnsmarschen 2021


GÅ BARNVAGNSMARSCHEN MOT MÖDRADÖDLIGHET!

★STARTPUNKT ➝ FEMINISTSMEDEN★ Hämta: ✓Information, ✓Ditt regnskydd / väska ✓Flaggor och ✓Pepp Och starta din egen marsch från oss på Kungsholmsgatan 4a, Stockholm. Med eller utan vagn, viktigast är att just du deltar❤️

Pandemin har gjort det farligare än på länge att vara gravid och föda barn runt om i världen. Men corona ska inte stoppa oss från att manifestera mot mödradödligheten. 26-30 maj fyller vi hela Sveriges karta med mängder av barnvagnspromenader!

TILLSAMMANS - PÅ VARSITT HÅLL: Du väljer när och var du vill marschera under kampanjperioden. Alla som deltar i manifestationen går sin egen barnvagnsmarsch. På så sätt undviker vi att samlas i stora grupper. Du registrerar din marsch digitalt och kan samtidigt följa andra marscherar runt om i landet. För att sätta din marsch på kartan - gå in på barnvagnsmarschen.se mellan 26-30 maj!

LÄR DIG MER OCH FÅ ETT REGNSKYDD ELLER EN VÄSKA: Möt upp din ambassadör på angiven plats och öka din kunskap om mödradödlighet samt ta chansen att få ett fint mönstrat regnskydd till barnvagnen eller en väska, gratis. Ambassadören kommer att gå ut med information om datum, tid och plats närmare inpå. Håll koll på detta Facebookevenemang för mer info!

VARFÖR? När samhällen stängs ner till följd av Covid-19 leder det till kraftiga begränsningar inom mödra- och förlossningsvården. Det är farligare att vara gravid nu än det har varit på länge. Redan innan coronaviruset dog 800 kvinnor om dagen på grund av en graviditet eller förlossning, och nu ökar mödradödligheten efter att ha minskat i många år. Återigen är det kvinnor som förlorar mest i en katastrof. Det kan vi inte acceptera.

HAR DU INGEN BARNVAGN? Alla är välkomna att engagera sig i Barnvagnsmarschen - män, kvinnor, unga och gamla. Man behöver inte vara förälder utan kan helt enkelt tycka att det är en viktig fråga.

Tack för att du är med och står upp för allas rätt att överleva sin graviditet!

Läs mer på barnvagnsmarschen.se

När: 26 maj 2021 11:00 - 28 maj 2021 18:00

Var: / Digital

Arrangör: Barnvagnsmarschen och Nathalie A Wåhlin