Ett knapptryck bort finns en föreläsning om porr - gratis panelsamtal om unga, porr och nätet


Just nu ges det ut en rad moraliserande och faktaförvanskande böcker om pornografi och bara ett knapptryck bort kan vi komma åt föreläsningar vars syfte är att skrämma vuxna och skapa opinion för porrfilter, utan något som helst stöd i forskning.

I detta seminarium har vi samlat forskare och praktiker för att samtala om de här frågorna. Paneldeltagarna har olika ingångar i frågan men har alla det gemensamt att de vill motarbeta alarmism. Vårt syfte är att med stöd av forskning och beprövad erfarenhet ge tankeverktyg för att utveckla fungerande och långsiktiga strategier för ungas sexuella och reproduktiva hälsa.

Torsdag 6 maj 2021 kl.14:00 –15:30 Seminariet är gratis och online, du behöver bara anmäla dig via biljettlänken. Anmälda får en länk några dagar innan.

I panelen: Eli Linderholm, legitimerad psykolog som jobbar primärt med trauma Elza Dunkels, forskar om barn och internet Paula Dahlberg, feministisk debattör och föreläsare med erfarenhet av prostitution och porr Siri Lindqvist, leg. barnmorska och sexolog, arbetar på ungdomsmottagning Fler namn tillkommer.

Moderator: Helena Meyer, föreläsare och tidigare sakkunnig i frågor om ungas nätsäkerhet på Fryshuset och Friends.

När: 6 maj 2021 14:00 - 6 maj 2021 15:30

Var: / Digital

Arrangör: Feministiska salongen och NBV Norr