SVAR PÅ TAL


Tycker du ibland att det är svårt att veta hur du ska svara på frågor och påståenden om din familj eller dina barn? Som vuxen och barn i familjer som bryter mot heteronormen kan det ibland kännas hopplöst och svårt att bemöta omvärlden.

SVAR PÅ TAL är ett projekt som jobbat i massa år med verbalt självförsvar för normbrytare. Vi har skapat en teknik och en metod i verbalt självförsvar för situationer som är knepiga att hantera. Det kan till exempel vara situationer med frågor eller påståenden som är rasistiska, transfoba eller sexistiska. I SVAR PÅ TAL utgår vi från normbrytarens egna behov och under en workshop kommer gruppen tillsammans på snabba, kluriga, ärliga, raka, analytiska, pedagogiska eller omvälvande svar som vi kan använda i vår vardag.

SVAR PÅ TAL riktar sig både till personer som har direkta erfarenheter av förtryckande strukturer, men också till personer som vill bli bättre allierade och hitta verktyg för att ställa upp för andra. Workshoppen hålls av Anna Pirata Stendin och Zafire Vrba.

Workshoppen hålls som en del av RFSL:s digitala program med ett flertal workshops och seminarium under Regnbågsfamiljernas dag, söndagen den 2 maj. Ta del av programmet i sin helhet på https://www.rfsl.se/regnbagsfamiljernasdag

När: 2 maj 2021 16:30 - 2 maj 2021 18:00

Var: / Digital

Arrangör: RFSL och RFSL Regnbågsfamiljer