Workshop om näthat


Hur bemöter man de som sprider näthat eller tror på konspirationsteorier? Hur kan vi ingripa som individer och hur kan vi agera förebyggande och organiserat? Välkommen att delta i en workshop där vi lär oss att träna och ingripa mot hat, hot och förtryck på nätet. Workshopen leds av Mina Dennert som är journalist och grundare av det internationella nätverket #iamhere (med svenska #jagärhär) som dagligen deltar i debatten om aktuella politiska frågor på sociala medier över hela Europa. Under alla år av arbetet med metoder för förändring har hon utvecklat en stor mängd strategier för digital motståndskraft. I den här workshopen lär vi oss att stå upp för demokrati och mänskliga rättigheter genom att stoppa näthatet, stötta och stärka varandra att våga säga vad vi själva tycker och ta plats online. Mina delar med sig av sina erfarenheter med praktiska övningar samt förmedlar verktyg som ger fördjupade mediekunskaper, leder till bättre digitala diskussioner och engagerar till civilkurage. Denna workshop är en del av utbildningstillfällen som RFSL Ungdom arrangerar inom Civilkurage-projektet med finansiering från MUCF.

Workshopen riktar sig till dig som vill agera för att förändra och förebygga situationer på nätet där det pågår hat, förtryck, kränkningar, eller exkluderande normer.

ANMÄLAN:

Det är gratis att delta, dock krävs en föranmälan på denna länk: https://forms.gle/rUv3bghQLhpxoNCL6 Du kan delta som individ, eller tillsammans med andra från din organisation, dock max två per organisation.

Du får bekräftelsemail med en Zoom-länk om du fått en plats senast en vecka innan workshop-tillfället.

När: 29 april 2021 16:00 - 29 april 2021 18:00

Var: / Digital

Arrangör: RFSL Ungdom