Studiecirkel: Klass, konflikt och samhällsförändring


Varför återskapar moderna samhällen bestående ojämlikheter? Hur inverkar ekonomin på kampen för ökad jämlikhet? Under vilka omständigheter åstadkommer politiska organisationer djupgående samhällsförändringar? I denna studiecirkel försöker vi besvara dessa frågor utifrån en modern marxistisk klassanalys.

Cirkeln har fem tillfällen och kursmaterialet är skrivet på svenska. ABF Stockholm arrangerar studiecirkeln i samarbete med Centrum för marxistiska samhällsstudier. Cirkelledaren David Zachariah har skrivit flera artiklar inom politisk ekonomi och undervisar till vardags.

  • STARTDATUM: 28 april
  • TID: 18–20.30
  • PLATS: ABF-huset, Sveavägen 41
  • ANMÄLAN: http://abfstockholm.se/kurs/introduktion-till-klass-konflikt-och-samhallsforandring-2/?fbclid=IwAR0nqyyLO_3hMaN7LyidrvqM9OpQ-EdFt9D2uDfRvlayAUi8IVaSg_ebD18

När: 28 april 2021 18:00 - 28 april 2021 20:30

Var: / Digital

Arrangör: CMS - Centrum för marxistiska samhällsstudier och ABF Stockholm