Jordens Vänner firar 50 år!


Jordens Vänner fyller 50 år!

Jordens Vänner har en unik plats i den svenska miljörörelsen. Och i år har vi haft det i 50 år. Under 50 år har Jordens Vänner vågat vara radikalt systemkritiska och alltid strävat efter ett helhetstänkande där lösningarna ligger i ett ekologiskt hållbart samhälle kombinerat med en rättvis fördelning av jordens resurser. Nu ska det firas!

Följ med på en resa som sträcker sig över 50 år. Hör om hur världens största demokratiska miljöorganisation Friends of the Earth växte fram och inspireras av att höra våra aktivister berätta om hur vi under 50 år har tagit kampen för klimaträttvisa lokalt, nationellt och internationellt. Hur vann Jordens Vänner Almstriden 1971? Vad kan vi lära oss av segern mot Landsborgsgaraget? Hur kan vi använda oss av de metoder som bidrog till att vi lyckades stoppa utbyggnaden av Preemraff? Kom på 50-årskalas och lär dig mer om hur vi tillsammans kan stå upp för klimaträttvisa genom att ta del av vår historia.

🟢🟢🟢 PROGRAM 🟢🟢🟢

💚 Introduktion: mingel 💚 Quiz: hur mycket vet du om Jordens Vänner? 💚 Nostalgiresa: lyssna till berättelserna av våra tidigare kamper. Medverkande: Göran Folin, Ellie Civjat, Stig Broqvist m.m 💚 Diskussion om vindkraft: Hur ställer sig Jordens Vänner till vindkraft i ljuset av dagens utbyggnad? 💚 Utbyte: vad kan vi lära oss av tidigare kamper? 💚 Allsång och kampsång med suveräna vismusikern Elin Callmer 📣 På söndagen har Jordens Vänners årsmöte där du som medlem har chans att påverka vårt övergripande, strategiska arbete framåt. Din röst är viktig! Anmäl dig via formuläret: https://forms.gle/q42jB1VheQrMwpdm7

När: 24 april 2021 10:00 - 24 april 2021 15:00

Var: / Digital

Arrangör: Jordens Vänner / Friends of the Earth Sweden