Digitalt samtal: Bokmåndag med Mian Lodalen


Möt författaren och journalisten Mian Lodalen i ett samtal om den nya romanen Lisa och Lilly - En sann kärlekshistoria. Om HBTQ-personers villkor i samhället under 1900-talet och om Stockholm. Lisa och Lilly En sann kärlekshistoria är en kärleksroman baserad på verkliga personer. I september 1911 hittades Lisas och Lillys sammanbundna kroppar i Hammarby sjö. Drygt ett år tidigare möttes de för första gången, en varm sommarkväll på en hemlig dans vid Årstaviken.

I Mian Lodalens roman, baserad på omfattande research, får vi följa Lisa och Lilly under detta omtumlande sista år i livet. Mian skriver fram ett magnetiskt porträtt av de två arbetarkvinnornas förbjuda kärlek, med Stockholm kring förra sekelskiftet som fond.

Mian Lodalen föddes är verksam som författare, journalist och krönikör. Lisa och Lilly En sann kärlekshistoria är den första delen av tre i en romansvit om homosexuellas livsvillkor i Sverige det senaste århundradet.

I samtal med Mia Winge, dramaturg på Kulturhuset Vällingby/Husby.

I samarbete med Vällingby bibliotek och Klackenbergs Böcker & Papper.

När: 12 april 2021 18:00 - 12 april 2021 19:00

Var: / Digital

Arrangör: Kulturhuset Vällingby