Transexkluderande feminism - hur bemöter vi den?


Transexkluderande feminism - hur bemöter vi den? Den senaste tiden har vissa opinionsbildande feminister och feministiska organisationer börjat ifrågasätta om könsidentitet är något som överhuvudtaget finns eller borde tas hänsyn till. Retoriken ser vi både nationellt och i vårt globala arbete, där transexkluderande feminister krokar arm med abortmotståndare och högerpopulister i kampen mot transpersoners rättigheter. Motståndet växer både globalt och på hemmaplan.

Dagens samtal fokuserar på det växande motståndet och vad vi som feminister kan göra för att motverka exkludering av transpersoner inom feminismen.

I detta samtal deltar:

Maria Ramnehill, journalist, kritiker och författare till boken “Ett transfeministiskt manifest” Linda Snecker, Vänsterpartistisk riksdagsledamot Jorge Maria Londoño, ordförande för Transgender Europe Deidre Palacios, förbundsordförande för RFSL Jêran Rostam, förbundsordförande för RFSL Ungdom

När: 8 april 2021 12:30 - 8 april 2021 13:30

Var: / Digital

Arrangör: RFSL