De kommer att drunkna i sina mödrars tårar - Streama t.o.m. den 31 mars!


Streama den digitala versionen av teaterföreställningen "De kommer att drunkna i sina mödrars tårar", som visas via plattformen Voyd! Föreställningen finns tillgänglig för visning t.o.m. den 31 mars. På publikens begäran!

Du streamar den digitala föreställningen via länken https://bit.ly/38vr4Az. Biljett till streaming kostar 100 kr. När du bokat en biljett får du en unik kod som du kan använda till och med den 31 mars. När du väl aktiverat koden, gäller den i 48 timmar. "Missa den inte. Den är ytterst sevärd, kostar en ynka hundralapp och är särskilt anpassad till sitt nya format."

Johan Hilton, DN

Unga Klara presenterar De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, efter den Augustprisbelönade romanen av Johannes Anyuru. För regi och dramatisering står Farnaz Arbabi, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare. Föreställningen är en samproduktion med Uppsala stadsteater. Allt börjar med en terroristattack. Tre unga islamister bryter sig in i en serietidningsbutik. Beväpnade med bombvästar och k-pistar tänker de döda en tecknare som är känd för sina provocerande karikatyrer av profeten Muhammed. Attacken misslyckas och två av terroristerna dör. Den tredje överlever och placeras på en rättspsykiatrisk anstalt. Hon hävdar nämligen att hon kommer ifrån framtiden - en framtid där terrorattacken lyckades och ledde till ett fascistiskt Sverige. Två år efter attacken besöker en välkänd författare flickan på anstalten. Flickan ger författaren en bunt papper, där hon har skrivit ner en märklig berättelse.

Framtiden som den unga flickan på anstalten skildrar är en dystopi där den svenska överheten tvingar medborgarna att underteckna ett medborgarkontrakt som gör det olagligt att äta kosher eller halal och att äga vissa böcker. Bryter du kontraktet blir du sverigefiende och placeras i ett läger, för att assimileras. Den enda maten som serveras i lägret är fläsk. Om du försöker fly, dör du. Johannes Anyurus roman "De kommer att drunkna i sina mödrars tårar" är en science fiction-thriller om hopp och hopplöshet i dagens Europa, om vänskap och svek, och om terrorns och fascismens mekanismer. Boken som kom ut 2017, blev en stor kritiker- och försäljningssuccé, belönades med Augustpriset och har översatts till en rad olika språk.

Dramatikern och regissören Farnaz Arbabi, som tidigare har dramatiserat berättelser ur ett historiskt perspektiv, förflyttar sig nu in i det framtidsteoretiska. Hur ser den morgondag ut som vi skapar idag? Vad kan vi lära oss av att se bakåt och framåt i tiden? Är det möjligt att resa i tiden och därigenom hindra en katastrof? De kommer att drunkna i sina mödrars tårar gestaltar den rädsla som många känner för växande populism och extremism. Det är en högaktuell berättelse om nationalism, rädsla och radikalisering.

Medverkande: Ester Claesson, Astrid Kakuli, Robin Keller, Rita Lemivaara, Bashkim Neziraj, Tina Pour Davoy/Nina Rashid, Davood Tafvizian Dramatisering och regi: Farnaz Arbabi Dramaturger: Jens Ohlin, Marie Persson Hedenius Scenografi: Jenny Kronberg Kostymdesign: Elin Hallberg Musik: Mikael Karlsson Ljusdesign: Johan Sundén Maskdesign: Erika Nicklasson Regiassistent: Klara Gattbro Rekvisitör och attributmakare: Sofia Andersson Grafisk form: Parasto Backman Bokförlag: Norstedts Teaterförlag: Draken Teaterförlag

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar är en samproduktion mellan Unga Klara och Uppsala stadsteater. Urpremiär 29 oktober 2020 på Unga Klara, Sergels torg. Föreställningen kommer att spelas på Malmö Stadsteater våren 2021. Fritt efter Johannes Anyurus roman med samma titel. Du streamar den digitala föreställningen via länken https://bit.ly/38vr4Az. Målgrupp: Rekommenderas från 15 år.

När: 31 mars 2021 10:00 - 31 mars 2021 12:30

Var: / Digital

Arrangör: Uppsala stadsteater och Unga Klara