Tempo dokumentärfestival: Arica


Arena Idé är stolta över att även i år samarbeta med Tempo dokumentärfestival. Tempo dokumentärfestival är Sveriges största festival för dokumentära uttryck. Sedan grundandet 1998 presenteras dokumentärer från hela världen som annars inte skulle nå en svensk publik. I år kommer festivalen vara helt digital, köp dina biljetter här: https://tempofestival.se/festivalen/. Dokumentären Arica släpps digitalt den 9 mars kl 18.00, och går sedan att streama under 48 timmar. Filmen avslutas med ett samtal med Lisa Pelling, chef för Arena Idé, och filmens två regissörer Lars Edman och William Johansson Kalén. Om filmen:

I uppföljaren till Blybarnen gräver filmmakarna vidare i giftskandalen kring Bolidens export av slam till Chile 1985. Bara en bråkdel av avfallet upparbetades, resten hamnade på backen. En backe som blev en populär lekplats av arsenik, bly och kvicksilver som barnen åkte kana utför. 35 år senare har en hög procent av de närboende i det lilla samhället drabbats av cancer. 800 av offren stämmer Boliden och vi får följa fallet upp i Högsta domstolen.

Pris för det digitala festivalpasset är 260 kronor, 200 för dem som redan är prenumeranter på Draken Film. Samtalet med Lisa Pelling kan ses under hela festivalen på tempofestival.se under informationen om respektive film. Varmt välkommen till den 22:a upplagan av Sveriges största dokumentärfestival 8–14 mars 2021! Här köper du biljetter: https://tempofestival.se/festivalen/

När: 9 mars 2021 18:00 - 9 mars 2021 19:00

Var: / Digital

Arrangör: Arena Idé