Webbinarium: Ett MENSkligare arbetsliv


Det är dags att bryta tystnaden och öka kunskapen om mens i arbetslivet. I samband med internationella kvinnodagen bjuder vi in till ett webbinarium om mens och arbetsmiljö. Menstruerande personer har ett antal grundläggande behov som måste tillgodoses. Det behövs möjlighet att sköta mensen och korrekt utrustade toaletter. Det behövs förståelse för att menscykeln kan påverka måendet. Annars riskerar mensen att vara ett hinder för att sköta arbetet och må bra. Webbinariet är öppet för alla.

Medverkande: - Marie Nilsson, förbundsordförande IF Metall - Jonas Hagelqvist, vd för Innovations- och Kemiarbetsgivarna, IKEM - Robert Wallgren, huvudskyddsombud på Ålö AB och regionalt skyddsombud i Södra Västerbotten - Rebecka Hallencreutz, verksamhetsutvecklare och grundare, organisationen Mensen - Lena Marions, gynekolog och forskare vid Karolinska institutet Moderator: Lisa Pelling, utredningschef vid Arena Idé med särskilt ansvar för demokrati- och välfärdsfrågor

När: 8 mars 2021 08:30 - 8 mars 2021 09:30

Var: / Digital

Arrangör: IF Metall och Arena Idé