Kvinnors rätt och röst i idrotten under 100 år


Seminariet hålls via Microsoft Teams. Om du inte har programmet installerat går det bra att följa via webbläsare Google chrome eller Microsoft Edge. Ingen föranmälan krävs.

Välkomna till ett seminarium på tema Kvinnors röst och rätt i idrotten under 100 år – med anledning av internationella kvinnodagen och 100 års-jubileet av kvinnors rösträtt i Sverige.

Helena Tolvhed är docent i historia vid Stockholms Universitet och med utgångspunkt i sin bok "På damsidan" beskriver hon kvinnors förutsättningar i idrotten under det senaste seklet.

Efter Helenas föreläsning kommer ett samtal ske mellan Inez Rehn, inkluderingsansvarig på Svenska Innebandyförbundet (även en del av RF:s kompetenspool i jämställdhetsfrågor) och Ulla Bjerkhaug, tidigare förtroendevald inom idrotten och lärare på Bosön Idrottsfolkhögskola och Gymnastik och Idrottshögskolan (GIH). Som representanter för jämställdhetsarbete inom idrotten under olika tidsperioder reflekterar de över utvecklingen fram till idag. Vad som har krävts för att framsteg har gjort inom området och vad vi har kvar att göra för att skapa jämställda idrottsmiljöer. Seminariet teckentolkas.

Kursledare och kontaktperson: Sofia B Karlsson, sofia.bkarlsson@rfsisu.se

När: 8 mars 2021 10:00 - 8 mars 2021 11:30

Var: / Digital

Arrangör: Riksidrottsförbundet