Kvinnorna som klev ut i kylan - Eftersnack på 8 mars


Kvinnorna som klev ut i kylan – Eftersnack på 8 mars Nu har alla chansen att se Forum Jämställdhets hyllade samtal med Anna Kinberg Batra, Mona Sahlin, Ebba Lindsö och Ann-Marie Begler! På internationella kvinnodagen den 8 mars kl. 15-15.45 sänds seminariet Kvinnorna som klev ut i kylan på SVT2. Därefter, kl. 15.45-16.15, bjuder vi in till eftersnack med statsvetaren Jenny Madestam och Sveriges Kvinnolobbys generalsekreterare Clara Berglund. Ta del av kommentarer och analyser och delta själv i diskussionen. Eftersnacket är öppet för alla sänds via Zoom. Länken kommer att publiceras i evenemanget.

Om seminariet som sänds kl. 15-15.45 i SVT2 den 8 mars:

KVINNORNA SOM KLEV UT I KYLAN Efter 100 år av rösträtt har Sverige fortfarande inte haft en kvinna som statsminister. 90 procent av börsbolagens verkställande direktörer är män. För att leva upp till de globala målens åtaganden om inkluderande tillväxt och politisk jämlikhet måste makten omfördelas. I detta samtal möts fyra kvinnor som kom hela vägen till toppen, men som tvingades lämna sina uppdrag. Varför granskas kvinnor som är ledare hårdare? Hur kan organisationer som går igenom kriser bli bättre på att sluta upp bakom kvinnors ledarskap?

Medverkande: Mona Sahlin, tidigare partiledare, Socialdemokraterna Anna Kinberg Batra, tidigare partiledare, Moderaterna Ebba Lindsö, entreprenör, tidigare vd, Svenskt Näringsliv Ann-Marie Begler, tidigare generaldirektör, Försäkringskassan

Moderator: Amanda Lundeteg, vd, AllBright

När: 8 mars 2021 15:45 - 8 mars 2021 17:00

Var: / Digital

Arrangör: Forum Jämställdhet