DIA INTERNACIONAL DE LA MUJER TRABAJADORA -8 MARZO- INTERNATIONELLA KVINNODAGEN


OBS! ÄNDRAD KLOCKSLAG TILL 16-18!

Español más abajo 👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼

Chile Despertó Suecia bjuder till ett kulturellt möte inför den internationella kvinnodagen. På grund av tidsgräns och vårt engagemang i Chile bestämde vi oss för att betona situationen för kvinnorna som kämpar för Chiles ursprungsbefolkningen, för de politiska fångarna och för de grundläggande rättigheterna för ett värdigt liv.

Som inbjudna paneldeltagare har vi Millaray Painemal samordnare för mapuchekvinnornas nätverk i Cholchols kommun och ordförande på nationell nivå för organisationen Anamuri, Liliana Santana från organisationen OFAPP (Organisation av familjer och vänner till politiska fångar), Francisca Fernández Droguett, medlem i nätverket för rätten till vatten och land, feministiska riksorganisationen 8 mars och samordningsorganisationen för soppkök La Cacerola.

Chelly Nuñes, Amanda Jäverfelt och Scarlet Adaros kommer att delta med sin musikaliska konst. Detta seminarium kommer översättas på plats Svenska/Spanska. NUEVO TIEMPO 16-18 hrs Suecia

(12-14 hrs Chile)

Chile Desperto Suecia les invita a un encuentro cultural dedicado al dia internacional de la mujer trabajadora. Debido a limites de tiempo y a nuestro compromiso con Chile, decidimos ponerle enfasis a la situacion de las mujeres que luchan por nuestros pueblos originarios, por los presos politicos, por los derechos fundamentales para una vida digna. Como panelistas invitadas tenemos a Millaray Painemal, coordinadora de la red de Mujeres Mapuche de la comuna de Cholchol, dirigenta Nacional de Anamuri, y candidata suplente a Constituyente. Liliana Santana integrante de la organizacion OFAPP (organizacion de familiares y amigos de presos politicos). Francisca Fernández Droguett, integrante del Movimiento por el Agua y los Territorios, la Coordinadora Feminista 8M y de la Cooperativa La Cacerola.

Nuestras compañeras Chelly Nuñes, Amanda Jäverfelt y Scarlet Adaros participaran con su arte musical. Este seminario será traducido Sueco/Español.

När: 6 mars 2021 16:00 - 6 mars 2021 18:00

Var: / Digital

Arrangör: Chile Despertó Suecia