Livet utanför den vita mallen


Livet utanför den vita mallen är inredningsarkitekten Asli Abdulrahmans bidrag till utställningen Ung Svensk Form 2021 och gjordes som examensarbete på kandidatprogrammet Inredningsarkitektur & Möbeldesign på Konstfack.

Verket handlar om att representera verkligheten av livet utanför den vita mallen. Genom en filmad interiör undersöker hon hur man arkitektoniskt och konstnärligt kan skapa en omhändertagande miljö, där något smärtsamt kommuniceras.

Hör Asli Abdulrahman berätta om sitt verk och sin process, om makten i att betrakta och maktlösheten i att betraktas, och om att verka som inredningsarkitekt. Efter presentationen håller Asli en workshop för deltagare 14–25 år, föranmälan krävs, mejla till estella.burga@stockholm.se.

När: Tisdag 2 mars Var: På Lavas youtubekanal: https://bit.ly/3pwSDQd Presentation: Kl. 16:00–17:00

I Ung Svensk Form 2021medverkar 26 unga formgivare som på olika sätt kommer att bidra till att förändra och förbättra framtiden. I den digitala utställningen går det att ta del av deras verk på Kulturhuset Stadsteaterns Galleri 3, inom möbeldesign, konsthantverk, grafisk form, mode, arkitektur och industridesign. Se utställningen här: https://bit.ly/3u3TJXj

Ung Svensk Form 2021 är en samproduktion mellan Svensk Form och IKEA Museum, i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern och Malmö stad.

När: 2 mars 2021 16:00 - 2 mars 2021 17:00

Var: / Digital

Arrangör: Kulturhuset Stadsteatern