Vilket klockslag slutar kvinnor få betalt? Digtal AW med #lönheladagen


Vilket klockslag slutar kvinnor få betalt för sitt arbete? Den 25 februari är det dags att offentliggöra årets klockslag och samla den gemensamma kraften för att kvinnor ska få #lönheladagen. ♀️ Samla kollegor och vänner. Lyssna till spännande talare och delta i vårt lönequiz. ✊📝🎉


Förra året var löneskillnaden mellan kvinnor och män 10,7%. Då jobbade kvinnor gratis efter klockan 16:09, varje dag (räknat på en arbetsdag mellan klockan 08 och 17).


Om nätverket Lön hela dagen: För att sätta press på regering och arbetsgivare i frågan om jämställda löner har kvinnorörelsens organisationer, partipolitiska kvinnoförbund och fackliga organisationer gått samman och bildat Lön hela dagen. Förra året hette vi 16:06-rörelsen. Vad vi heter i år får du reda på om du kommer till fotograferingen!

Inför Internationella kvinnodagen den 8 mars genomförs manifestationer för jämställda löner i sociala medier och över hela landet. Mer om kampanjen, våra krav och vilka som ingår i samarbetet hittar du här: www.facebook.com/Lonheladagen/ Fler fotograferingar kommer att hållas på olika platser runt om i landet inför och på 8 mars. Gå med i gruppen för lokala ambassadörer för mer info: www.facebook.com/groups/1225665704195119/ KONTAKT: hej@lonheladagen.se


IN ENGLISH: Last year, the wage gap between women and men in Sweden was 11,3 %. This meant that women worked unpaid after 16:06 (4.02 pm) every day, calculated on a working day from 8 to 5. At this event we will announce the new time women start working for free. There will be speeches and sing-a-long before we gather for the annual photo. Welcome! The Lön hela dagen campaign is a coalition of organisations from the women’s movement, political women’s associations and trade unions, working together to put pressure on the government and employers to achieve gender equal salaries.

När: 25 februari 2021 16:00 - 25 februari 2021 17:00

Var: / Digital

Arrangör: Lön hela dagen