Studiecirkel: Vems är feminismen?


Vem är feminismen egentligen till för? Och framför allt, vem bestämmer det? Det kan kännas svårt att orientera sig i feminismen idag. Hårda ord och debatter i sociala medier, intersektionella krav, cancel culture och influencers som säger sig värna feminismen i vår nyliberala tid. Grupper och erfarenheter ställs ibland emot varandra. Det kan finnas en rädsla att göra fel, eller att inte vara feminist på rätt sätt. Hur har det blivit så? Vad kan vi göra åt det? Och vem bestämmer vad som är feminism egentligen? Det undersöker vi i denna studiecirkel.

Vi kommer undersöka de konfliktlinjer som finns, och försöka förstå orsakerna till dem. När behövs dem och när är det önskvärt att vi allierar oss? Kan vi mobilisera mot en gemensam fiende? Genom att fördjupa oss i tre centrala områden: hbtqi, antirasism, funktionalitet får vi en uppdaterad version av vad en feministisk kamp kan vara idag. På cirkeln lär och reflekterar vi tillsammans. Inga förkunskaper krävs. Välkommen!

Anmäl dig här! https://abfstockholm.se/kurs/nyhet-vems-ar-feminismen/

Tillfälle 1: Dagens feministiska landskap Tillfälle 2: Hbtqi Tillfälle 3: Antirasism Tillfälle 4: Funktionalitet Tillfälle 5: Vägar framåt

Fem torsdagar kl 18-20.30 med start 25 februari. På Zoom! Cirkeln görs i samarbete med ABF Stockholm. Fi Stockholms medlemmar får igen 50% av kursavgiften retroaktivt. Deltagare får kontakta Fi Stockholm efter genomförd cirkel för denna möjlighet.

När: 25 februari 2021 18:00 - 25 februari 2021 20:30

Var: / Digital

Arrangör: Feministiskt initiativ Stockholm och ABF Stockholm