Samtal om "Vit skörhet" och "Så blir du en antirasist"


Två av den senaste tidens viktigaste böcker i USA handlar om rasism. Böckerna Vit skörhet (Robin DiAngelo) och Så blir du en antirasist ( Ibram X. Kendi), som nyligen utkom på svenska, har skapat debatt även i Sverige. Vad är rasism? Hur kan det motverkas? Vad är vithet? Vad innebär "vit skörhet?" Här möts entreprenören och föreläsaren Barakat Ghebrehawariat, psykologen och föreläsaren Hanna Wallensteen och bokförläggaren Lawen Mohtadi i ett samtal om hur vi kan förstå och arbeta med idéerna om vithet och antirasism i Sverige.

Samtalsledare: America Vera Zavala, dramatiker, aktivist, kulturskribent, författare. Samtalet sänds live här i eventet.

När: 25 februari 2021 12:00 - 25 februari 2021 13:00

Var: / Digital

Arrangör: ABF Stockholm, ABF och Natur & Kultur