Om näthat mot kvinnor


Internet utgör idag en central plattform för debatt, organisering och aktivism. Men att vara politiskt engagerad som kvinna innebär att man riskerar att utsättas för trakasserier, hat och hot på nätet. Att tryggt kunna delta i det offentliga samtalet borde vara en självklarhet, men när kvinnor tystas innebär det att näthatet är ett hot mot demokratin.

Sverige inför verkligheten bjuder in till ett digitalt seminarium för att sätta fingret på näthatet mot just kvinnor. Alla riskerar att drabbas, men vad gör man när det händer? När ska man reagera, när ska man anmäla och finns det några hål i lagstiftningen?

Medverkande: Veronica Palm: Föreläsare, författare, fd politiker - brinner för jämställdhet Anna Ardin: Doktorand, debattör, aktivist, författare Nasra Ali: Politisk tjänsteman, tidigare ordförande för socialdemokratiska studentförbundet och kandidat till EU-parlamentet Annika Strandhäll: Fd fackförbundsordförande, fd minster, jämställdhetspolitisk talesperson för Socialdemokraterna Calle Fridén: Redaktör Sverige inför verkligheten Roger Persson Österman: Professor i juridik

Moderator: Maria Arkeby, Tankesmedjan Tiden

När: 25 februari 2021 10:00 - 25 februari 2021 11:00

Var: / Digital

Arrangör: Sverige inför verkligheten