Lunchsamtal: Den tidiga kvinnorörelsen och framväxten av djurskydd


Inför öppningen av utställningen "Experimentalfältet" presenterar Accelerator ett antal livesända samtal.

Scroll down for English

Docent Karin Dirke från Institutionen för kultur och estetik håller en lunchföreläsning om kvinno- och djurskyddsrörelserna överlappande historia.

Karin Dirke är docent i idéhistoria vid institutionen för kultur och estetik vid Stockholms universitet. Hennes forskning rör sig framför allt inom human/animal studies och miljöhumaniora. Samtalet hålls på svenska och sänds live via Facebook där det finns möjlighet att ställa frågor till de medverkande via kommentarsfältet. Evenemanget dokumenteras och publiceras i Accelerators podcast och YouTube-kanal. Samtalets längd 45 min.

📷: Installationsvy från utställningen “Experimentalfältet” på Accelerator 2021. Foto: Christian Saltas

Konsthallen har tillfälligt stängt för fysiska besök, men vi ser fram emot att kunna öppna igen när det är möjligt. Accelerator drivs av Stockholms universitet och stöds av Magasin III Museum for Contemporary Art samt Familjen Robert Weils Stiftelse.

LUNCH TALK: THE DEVELOPMENT OF ANIMAL WELFARE AND THE SUFFRAGETTE MOVEMENT Associate Professor Karin Dirke from the Department of Culture and Aesthetics gives a lunch talk sharing how suffragette and animal rights movements have historically overlapped. Karin Dirke Associate Professor in History of Ideas at the Department of Culture and Aesthetics, Stockholm University. Her research mainly concerns different aspects of human/animal-studies and Environmental Humanities research collaborations. This conversation is broadcasted live on Accelerator’s Facebook page , where it is possible to ask questions to the participants via the comments section. The event is recorded and available on Accelerator’s podcast and YouTube channel. The conversation is in Swedish, 45 min. 📷: Installation view from the exhibition “The Experimental Field” at Accelerator 2021. Photo: Christian Saltas.


The exhibition space is temporarily closed due to measures to prevent the spread of virus. Accelerator is run by Stockholm University and supported by Magasin III Museum for Contemporary Art and The Robert Weil Family Foundation.

När: 24 februari 2021 12:00 - 24 februari 2021 13:00

Var: / Digital

Arrangör: Accelerator