Jemens befolkning kan inte vänta!


Aldrig tidigare har Jemen varit så nära en storskalig hungersnöd. I brist på hjälp och skydd kämpar mer än 24 miljoner människor för att överleva den värsta humanitära krisen i världen. Åratal av krig har orsakat skrämmande fattigdom, brist på sjukvård och undernäring. Sjukdomar som kolera och malaria orsakar stort lidande och ytterst drabbade är barnen. FN kallar nu Jemen för jordens farligaste plats för barn.

Miljontals liv står på spel. Nu måste världssamfundet agera för att få ett slut på katastrofen och bidra med stöd till den massiva hjälpinsats som behövs. Jemens hårt utsatta befolkning kan inte vänta. Inför den internationella givarkonferensen om Jemen den 1 mars, där Sverige tillsammans med FN:s generalsekreterare António Guterres och Schweiz står värd, bjuder Svenska Röda Korset in till ett seminarium om situationen.

• Hur förstår vi den humanitära krisen i Jemen? • Vad krävs för att befolkningen i detta sargade land ska ha en framtid? • Varför är det så svårt för hjälporganisationer och journalister att verka i landet?

Per Olsson Fridh, minister för internationellt utvecklingssamarbete och humanitärt bistånd Margareta Wahlström, ordförande, Svenska Röda Korset Johan-Mathias Sommarström, utrikeskorrespondent, Sveriges Radio Katarina Öberg, sjuksköterska, Svenska Röda Korset Carl Skau, chef för Utrikesdepartementets enhet för FN-politik, konflikt och humanitära frågor Yousra Semmache, kommunikationschef, Rädda Barnen Jemen Salem Jaffer Baobaid, chef för Islamic Reliefs fältkontor, Hodeida Moderator: Sofia Calltorp, internationell chef, Svenska Röda Korset

När: 24 februari 2021 14:00 - 24 februari 2021 15:15

Var: / Digital

Arrangör: Röda Korset