Hur förändrar vi världen genom praktiskt ickevåld?


"Hur förändrar vi världen genom praktiskt ickevåld?" är det andra av fyra webinars i serien Från våldsnorm till fredsnorm – folkbildning för fred.

Under webinariet får du verktyg för att agera mot orättvisor med ickevåld. Fokus kommer att ligga på vardagsmotstånd genom att ingripa mot direkt våld men också på hur vi kan jobba långsiktigt med ickevåldsaktivism för att förändra ojämlika strukturer i samhället.

Läs mer och anmäl dig på: https://www.eventbrite.se/.../hur-forandrar-en-varlden... "Från våldsnorm till fredsnorm – folkbildning för fred" är en serie webinarier som pågår mellan den 27 januari och den 10 mars. Vid fyra separata tillfällen kommer vi att samlas för fördjupning, diskussion och reflektion och för att arbeta med praktiska tillvägagångssätt för att använda ickevåld i strategi och handling för att förändra ojämlika strukturer i samhället. Anmälan görs till varje enskilt tillfälle och du väljer själv om du vill medverka på alla är endast några utvalda.

Vid övriga tillfällen kommer vi att fokusera på: 27 januari: Vad är ickevåld och hur kan vi använda det för att bekämpa våld och orättvisor? 24 februari: Hur ska vi orka förändra världen? – Hållbart engagemang 10 mars: Hur lever vi som vi lär? – Ickevåldskommunikation och dialog Webinariet sker i samarbete med Studieförbundet Bilda och med stöd från Svenska missionsrådet.

När: 17 februari 2021 16:00 - 17 februari 2021 18:00

Var: / Digital

Arrangör: Kristna Fredsrörelsen, Swefor och Studieförbundet Bilda (Stockholm)