Rösta för Klimatinitiativet!


Vi är många som längtar efter att rösta på en klimatklok politik. Klimatkrisen kräver att vi agerar och det är bråttom! Vi vill därför byta namn på Feministiskt Initiativ till Klimatinitaivet! Var med du också och skapa Sveries bästa klimat politik!

Gör såhär 1. Bli medlem i Feministiskt Initiativ https://feministisktinitiativ.se/bli-medlem/ 2. Anmäl dig till kongressen senast 1 februari! https://med.feministisktinitiativ.se/fikon21... 3. Rösta på Kongressen

Klimatkrisen är en avgörande fråga för vår framtid. Vi behöver skapa beredskap för hur klimatkrisen påverkar vårt samhälle och vår gemensamma ekonomi. Vi behöver också skapa beredskap för kommande pandemier, det vill säga smittspridning som ökar på grund av klimatkrisen. Vi behöver helt enkelt ställa om politiken så att vi skyndsamt kan prioritera detta.

Det finns fyra motioner till Feministiskt Initiativs kongress i mars att byta partinamn till Klimatinitiativet, motionerna kommer från Nora, Landskrona, Simrishamn och Stockholm.

Vi är många som är peppade på Klimatinitiativet! Feministiskt Initiativ har infrastrukturen som krävs för att kunna göra skillnad i valet 2022, vi har valsedlar som blir utdelade och vi har politiker i 13 olika kommuner. Målet med Feministiskt Initiativ var inte att starta ett politiskt parti. Att starta ett politiskt parti var ett medel för att kunna påverka och skapa förändring. Nu är det dags att på allvar föra in klimatet som en dimension i politiken! Genom att vara ett initiativ kan partiet verka som en plattform för att skapa förändring. Vi kan låta forskare, klimatorganisationer och människor med expertkunskaper ta plats i politiken. Det finns redan så många goda exempel på hur vi kan möta klimatkrisen.

Vi vill att Rosa blir det nya gröna i valet 2022! Att göra ett namnbyte är ett sätt att förnya partiet och göra det aktuellt för fler väljare. Genom att byta namn till Klimatinitiativet blir partiet också ett alternativ för alla människor som längtar efter att rösta på en klimatklok politik.

Hösten 2019 gick barn, ungdomar och vuxna ut och demonstrerade tillsammans med Fridays For Future för att få politiker och andra makthavare att lyssna. Klimatkrisen kräver att vi agerar och det är bråttom! Över 6 miljoner människor runt om i världen demonstrerade - en mäktig och viktig manifestation! Problemet med de partier som sitter i riksdagen idag är att deras miljö- och klimatpolitik utgår ifrån business as usual, de bygger på ökad tillväxt och en tro på att tekniska lösningar kan rädda oss från klimatkrisen och att vi kan fortsätta som vanligt. Partiernas klimatlösningar bygger även på att vi som tidigare fortsätter utnyttja länder som har naturtillgångar som behövs för vår omställning, till exempel för att bygga solceller och batterier till elbilar.

Klimatpolitik behöver utgå ifrån mänskliga rättigheter och ett cirkulärt tänkande när det gäller ekonomi och hur jordens resurser används. Klimatet är ingen höger eller vänster fråga, att lösa klimatkrisen handlar om vår överlevnad och vi kan inte använda samma modeller som tidigare för att skapa förändring. Det är dags för ett strukturellt och ekonomiskt skifte.

År 2020 ägde vi i Sverige tillsammans 969 miljarder kronor, det vill säga våra gemensamma skattepengar. Sverige är ett rikt land som både behöver och kan investera i klimatomställningen. Vi är fler som har förnyat vårt medlemskap i Feministiskt Initiativ för att kunna rösta för ett namnbyte till Klimatinitiativet på kongressen i mars. Bli medlem du också och rösta för ett namnbyte till Klimatinitiativet så är du med och skapar Sveriges och världens bästa klimatpolitik!

När: 1 februari 2021 00:00 - 1 februari 2021 23:59

Var: / Digital

Arrangör: Klimatinitiativet