Förintelsens minnesdag – livesänd minnesdagsceremoni


På Förintelsens minnesdag den 27 januari hedrar vi offren för Förintelsen och minns de som stod upp för människovärdet och gjorde motstånd. Välkommen att delta i en livesänd digital minnesceremoni med tal, vittnesmål och musik där bland andra Livia Fränkel, statsminister Stefan Löfven och riksdagens talman Andreas Norlén medverkar. För musiken står Sofia Karlsson och pianisten Martin Hederos. Dessutom medverkar Eva Lecerof, som kom till Sverige som barnflykting undan Förintelsen, berättaren Amanda Glans, Bagir Kwiek vars familj drabbades av nazisternas förintelsepolitik, Forum för levande historias överintendent Ingrid Lomfors samt den amerikanska historikern Carol Rittner. Du kan se livesändningen här eller på vår webbplats. Varmt välkommen att titta.

När: 27 januari 2021 17:00 - 27 januari 2021 18:15

Var: / Digital

Arrangör: Forum för levande historia