Digital minnesstund under Förintelsens minnesdag 27 januari 2021


É Romani Glinda bjuder in till en digital minnesstund under Förintelsens minnesdag 27 januari 2021. Den 27 januari samlas människor över hela världen i en årlig manifestation. Det är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer – samma datum som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945.

Minnesdagen är till för att vi aldrig ska glömma nazisternas offer och för att stödja alla de som kämpar mot intolerans, främlingsfientlighet, rasism, antisemitism och antiziganism.

É Romani Glinda sätter som vanligt fokus på romernas historia, ett av de två folk nazisterna ville utrota. Medverkande i programmet: Stefan Löven, Statsminister; Amanda Lind, Kulturminister; Romani Rose, ordförande Dokumentations- och kulturcentret för tyska sintier och romer i Heidelberg; Antje Jackelén, Ärkebiskop; Erik Lundström, diakon; Marcel Rådström, Forum för levande historia; Fred Taikon, É Romani Glinda; Mia Taikon; ÉRG och Bengt O Björklund, poet, ÉRG. Musik: Amé sam rom med solisterna Witt Michaj, Jacob Silberstein

För mer informaiton 070-712 39 91. Vi reserverar oss för ändringar i programmet. I samarbete och med stöd från Forum för Lveande Historia, Svenska Kyrkan Hedvig Eleonora Församling, Svenska Kyrkan Stockholm Stift, Sensus Stockholm och Region Stockholm.

När: 27 januari 2021 18:30 - 27 januari 2021 19:30

Var: / Digital

Arrangör: É Romani Glinda och Romska kulturdagar