Från rösträtt till feministisk festival


Frukostseminariet ”Från rösträtt till feministisk festival” den 3 november är fram flyttat till den 26 januari. På grund av den ökade smittspridningen av Covid-19 och hårdare restriktioner i Skåne kommer seminariet att skjutas upp till den 26 januari 2021.Du kommer även då att ha möjlighet att välja om du vill delta på plats i residenset eller digitalt.

Du kan anmäla dig till seminariet den 26 januari här: https://www.lansstyrelsen.se/.../2020-10-28-fran-rostratt... Vi ses i januari.

Var rädda om varandra.

Landshövding Anneli Hulthén och Länsstyrelsen Skåne bjuder in till ett frukostseminarium på temat ”Från rösträtt till feministisk festival – kampen för jämställdhet från då till nu”.

För hundra år sedan genomfördes vår tids största demokratiska reform i Sverige. Kvinnorna var drivande i samhällsförändringen och gick många gånger främst i demonstrationerna för rättvisa. Kampen för jämställdhet, kvinnors organisering och de efterföljande reformerna är ett arbete som fortfarande är lika aktuellt som det var då.

För att uppmärksamma att demokratin i Sverige fyller hundra år och att vår demokrati är något som måste försvaras även idag bjuder Länsstyrelsen Skåne in till ett frukostseminarium där vi talar om jämställdhet då och nu.

Var med och lyssna och ställ frågor till Eva Schmitz och Elisavet Johansson Tziampazis. Eva Schmitz har bland annat varit lektor vid Högskolan i Halmstad. Hennes forskning har fokuserat på kvinnors politiska organisering i Sverige. Hon har publicerat flera rapporter och är bland annat författare till boken ”Systerskap som politisk handling: kvinnors organisering i Sverige 1968 till 1982” och har forskat om kvinnornas betydelse för arbetarrörelsens uppkomst.

Elisavet Johansson Tziampazis har varit projektorganisatör och samordnare för Feministisk festival som är landets största feministiska festival. Feministisk festival är organiserad av den feministiska gräsrotsrörelsen och samlar flera olika delar av den nutida feministiska rörelsen inom såväl kultur, politik som feministiskt självförsvar.

Pga coronaviruset finns endast ett begränsat antal platser tillgängliga på Residenset. Evenemanget är även i övrigt anpassat för att minimera risken för smittspridning. Seminariet kan även följas digitalt. Ange nedan vid anmälningen om du vill komma till Residenset eller följa det digitalt. Först till kvarn gäller för platserna på Residenset.

VAR: Digitalt eller på Residenset i Malmö, Stortorget 1 KOSTNAD: Kostnadsfritt SISTA ANMÄLNINGSDAG: 19 januari 2021 https://www.lansstyrelsen.se/skane/om-oss/kalender/kalenderhandelser---skane/2020-10-28-fran-rostratt-till-feministisk-festival.html?fbclid=IwAR3uoHyP4H2YUYpkYvbigGpjslKDmp1Yk8_7HX7F75sbIHxStFM6Z9P6zRw

När: 26 januari 2021 08:00 - 26 januari 2021 09:30

Var: Digitalt eller på Residenset i Malmö, Stortorget 1 / Malmö

Arrangör: Ett jämställt Skåne