Kvällskurs i mänskliga rättigheter


Kan en demokrati avskaffa mänskliga rättigheter? Finns det ett hot mot demokratin? Hur slår coronapandemin mot de mänskliga rättigheterna? Bör rasistisk organisering förbjudas?

I januari startar Ordfront en kurs i mänskliga rättigheter och demokrati. Med våra eminenta kursledare som har mångårig erfarenhet av att utbilda inom MR och demokrati, får du kunskap om vad mänskliga rättigheter är och hur de hänger ihop – eller inte – med demokrati, både som begrepp och i praktiken. Vid varje kurstillfälle lyfts en specifik rättighet som kopplas till aktuella frågor, beslut och samtalsämnen. Kursen ger dig kunskap och verktyg att analysera och argumentera för att kunna stå upp för de mänskliga rättigheterna. Kursen är interaktiv och samspelar med deltagarnas erfarenheter och frågor.


Kursen består av 5 kurstillfällen à 3 timmar (med paus). För arbetsgivare: 1500 kr per person (inklusive moms) För privatpersoner: 470 kr Medlem i Ordfront: 300 kr I priset ingår kurslitteraturen (De mänskliga rättigheternas historia av Willy Strzelewicz). Inga förkunskaper behövs, alla är välkomna! För ytterligare information: https://www.ordfront.se/mr-kurs-hos-ordfront-i-host/

När: 25 januari 2021 18:00 - 25 januari 2021 21:00

Var: Föreningen Ordfront / Stockholm

Arrangör: Föreningen Ordfront