Björn Wiman - Hatet mot judarna


Björn Wiman: Hatet mot judarna i samtal med Christer Sturmark Måndag, 25 januari kl. 19:00

Live på http://judiskkultur.se/events/hatet-mot-judarna?locale=sv

Någon har kallat det för Goebbelsglappet: den korta tidsperiod som hinner gå mellan att något nytt djävulskap dyker upp i världen och att judarna får skulden för det. Antisemitismen är alla konspirationsteoriers moder.

I Hatet mot judarna berättar Björn Wiman om dess nya och historiska former, om minnesarbetet efter Förintelsen och om kulturens betydelse i en tid då demokratin hotas. Essäerna inskärper också vikten av vaksamhet: där det finns hat mot judar finns det hat också mot andra. Boken innehåller vittnesmål och porträtt av 15 Förintelseöverlevande tagna av Sanna Sjöswärd. Björn Wiman är författare, journalist och kulturchef på Dagens Nyheter där han regelbundet skrivit om antisemitismen i Sverige.

Sanna Sjöswärd är författare till boken Min mamma är en persisk prinsessa (2009) och prisbelönt fotograf.

Christer Sturmark är författare, förläggare och debattör. Han är Fri Tanke förlags VD. Mellan 2005 och 2018 var han ordförande för förbundet Humanisterna.

I samarbete med Fri Tanke Tack till Kulturrådet, Stockholms stad och Region Stockholm.

När: 25 januari 2021 19:00 - 25 januari 2021 20:00

Var: / Digital

Arrangör: Judisk Kultur i Sverige och Fri Tanke