Taste of Memory - live från Fittjaköket!


I samband med utställningen MAMI:AMA:MÖDRAR har konstnären Shiva Anoushirvani skapat ett videoverk/videoserie som hämtar inspiration från matlagningsprogram och undersöker hur berättelser formas i och utanför en diaspora genom minnen kopplat till mat och smaker.

I programmet tolkar kockar mödrarnas smakminnen och översättningen från minne till mat blir ett förkroppsligande av en förändringsprocess.

Videoserien på fem avsnitt är en hybrid av hemmagjorda videon, reality tv och matlagningsprogram, och avslutas denna lördag 16 januari med en ”grand finale” som en livesänd matlagningshow från Fittjaköket. Vi får även får svar på frågan från det senaste avsnittet: kommer kocken Gülbeden lyckas återskapa Minoos minne av den persiska rätten Albaloo polo?

Du kan hitta alla tidigare avsnitt här: https://botkyrkakonsthall.se/.../taste-of-memory-videoserie/

När: 16 januari 2021 16:00 - 16 januari 2021 17:00

Var: / Digital

Arrangör: Botkyrka Konsthall