BUBI CANAL, JAKE FRIED, MOTOMICHI NAKAMURA (SEP/USA/JPN) • New Horizons


BUBI CANAL (ESP/USA), JAKE FRIED (USA), MOTOMICHI NAKAMURA (USA/JPN) • New Horizons 5 December 2020 - 27 Mars 2021

27 December 2020 to 27 March 2021 the gallery is open only by booking.

To book contact us at: 0708-255556 or info@digitaliseum.org

Bubi Canal är född i Santander, Spanien och är en New York-baserad konstnär. Hans arbete kombinerar olika tekniker och konstnärliga uttrycksätt som fotografi, video och installation, och behandlar återkommande teman som önskningar, drömmar, kärlek och magi. Bubi Canal studerade vid universitetet i Baskien i Bilbao, med inriktning på audiovisuell konst och skulptur. Han flyttade till Madrid 2004 och New York 2011. Hans verk har visats på Centre Pompidou i Paris, Eyebeam Art + Technology Center och Munch Gallery i New York och Haus der Kulturen der Welt i Berlin m.fl. Jake Fried (b.1984) bor och arbetar i Boston. Han är tidigare känd för sina målningar och de senaste åren har Fried arbetat med en serie teckningar som han har fotograferat och skapat experimentella animationer, "rörliga målningar". Hans filmer har visats på; Tate Modern, London (Storbritannien), Contemporary Art Museum i Rom (Italien), Museum of Contemporary Art, Chicago (USA), Hiroshima MOCA, Hiroshima (Japan), Central House of Artists, Moskva (Ryssland) etc. Motomichi Nakamura är född i Tokyo 1972 och uppvuxen i Japan. Han deltog i Parsons School of Design i New York där han studerade Communication Design och Illustration. Nakamura är känd för sina enkla grafiska element i svart, vitt och rött som visualiseras i form av figurer som en person eller ett monster. Han försöker skildra ilska, rädsla och sorg som överträder på en undermedveten nivå genom våra sinnen under mardrömmar som representeras visuellt som varelser, till synes mjuka och söta, och ibland abstraktioner av dessa former.Han arbetar i olika material och media som; måleri, skulptur, animation, projection mapping och hans verk har ställts ut globalt i många museer och gallerier däribland; MOMA / New Museum of Contemporary Art i New York, Winzavod - Moskva Contemporary Art Center, MARCO i Monterrey, Mexiko, Taubman Museum of Art i Virginia bland andra. Hans filmer har visats på Sundance Film Festival, Onedotzero Festival och Edinburgh International Film Festival.

//////////////// ENGLISH ////////////////

Bubi Canal, born in Santander, Spain, is a New York-based artist. His work combines various media and artistic methods, including photography, video, and installation, and deals with the recurring themes of wishes, dreams, love and magic. Bubi Canal studied at the University of the Basque Country in Bilbao, concentrating on audiovisual arts and sculpture. He relocated to Madrid in 2004 and New York in 2011. His work has been shown at Centre Pompidou in Paris; Eyebeam Art+Technology Center, and Munch Gallery, in New York; and Haus der Kulturen der Welt in Berlin, among other venues. Jake Fried (b.1984) lives and works in Boston. Originally known for his paintings, Fried has spent recent years working on a series of hand-drawn, experimental animations or "moving paintings". His films have screened at the; Tate Modern, London, U.K. Contemporary Art Museum of Rome. Rome, Italy,Museum of Contemporary Art, Chicago, USA, Hiroshima MOCA. Hiroshima, Japan, Central House of Artists. Moscow, Russia etc. Motomichi Nakamura was born Tokyo 1967 and raised in Japan. He attended Parsons School of Design in NYC where he studied Communication Design and Illustration. His work is known for the use of black, white and red and simple graphic elements visualized in the form of character as a person or a monster. He seeks to portray the anger, the fear, and the sadness that transgress at a subconscious level through our minds during nightmares that are represented visually as creatures, seemingly soft and cute, and at times abstractions of this form. He works with various media including, painting, sculpture, animation, projection mapping and his work has been exhibited globally in numerous museums and galleries including the New Museum of Contemporary Art in New York, Winzavod - Moscow Contemporary Art Center, MARCO in Monterrey, Mexico, Taubman Museum of Art in Virginia among others. His films have been screened at Sundance Film Festival, Onedotzero Festival and Edinburgh International Film Festival. Commercially he has worked on projects for clients such as EA, MTV, USA Networks and Sony and produced a music video for the Swedish band The Knife. He currently lives in Brooklyn, New York. Welcome! DIGITALISEUM Lodgatan 1 SE-211 24 Malmö, Sweden M. +46 (0)708 25 55 56

När: 16 januari 2021 11:00 - 16 januari 2021 19:00

Var: / Digital

Arrangör: Digitaliseum