Svenska komiker ger digitala lektioner för elever i högstadiet och gymnasiet


I en ny serie digitala lektioner från Unga Dramaten tar olika komiker sig an varsitt angeläget ämne. Sissela Benn är först ut med en djupt personlig lektion om prestationsångest.

Lektioner för livet från Unga Dramaten vänder sig till elever i högstadiet och gymnasiet. I en serie filmer tar svenska komiker upp varsitt angeläget ämne på ett humoristiskt sätt. Nästa film är planerad till hösten 2021, men ämne och medverkade är inte spikat än.

Fiona Jonuzi och Paula McManus har skrivit manus efter en idé av Sissela Benn. Fiona Jonuzi har även regisserat. Förutom Sissela Benn medverkar David Book, Lena Endre, Hulda Lind Jóhannsdóttir, Jonas Malmsjö, Per Mattsson, Eric Stern, Sanna Sundqvist, Nina Zanjani och Marcus Vögeli.

Sissela Benn är komiker, skådespelare, regissör och manusförfattare. Hon slog igenom med karaktären Filippa Bark, som hon skapade, skrev manus till och spelade. 2010 skrev hon den egna tv-serien Anneli, som hon också spelade huvudrollen i. Som skådepelare har Sissela medverkat i ett stort antal pjäser, tv-serier och långfilmer, bland annat Sune vs Sune (2018) och Sune - Best man (2019).

Fijona Jonuzi är filmregissör, manusförfattare och fotograf, och har bland annat gjort den uppmärksammade filmen Den störste.

Paula McManus är skådespelare, dramatiker och regissör och sedan december 2020 konstnärlig ledare för ung scen/öst, Östgötateaterns barn- och ungdomsscen.

Lektionen för livet: Prestationsångest, cirka 30 minuter lång digital lektion för högstadium och gymnasium.

När: 15 januari 2021 00:00 - 31 januari 2021 23:59

Var: / Digital

Arrangör: Dramaten