Klimatstrejk! Fridays For Future kl. 15-17


Greta Thunberg fortsätter att strejka för klimatet tills Sverige är i linje med Parisavtalet. I Göteborg samlas klimatengagerade för att stödja Greta och framföra krav på klimatåtgärder lokalt och nationellt. Varje vecka fredagar kl 15-17 på Gustaf Adolfs Torg.

INFO ANGÅENDE CORONA VIRUSET: Om du har frisk och kry och inte tillhör någon riskgrupp kan du demonstrera som vanligt. Annars går det lika bra att köra en digital strejk. ❗På grund av ökad risk för smittspridning av covid-19 viruset vill vi ge några uppmaningar. Vid våra vanliga fredagsstrejker är vi (tyvärr) inte så många att det utgör någon större fara. Än så länge har vi beslutat att fortsätta genomföra strejker på fredagar men vi uppmanar alla att tänka på sin handhygien och vara uppmärksamma. ❗De som tillhör riskgrupper, har besökt drabbade områden runt om i världen, varit i kontakt med någon smittad här i Sverige eller uppvisar någon form av symptom uppmanas att stanna hemma.

💻DIGITALSTREJK: Ett alternativ till vanligt deltagande är en så kallad digitalstrejk - ta en bild av dig själv med ett skylt och lägg upp det på sociala medier med hashtaggen #digitalstrike och #climatestrikeonline Kort sagt, strejken fortsätter som vanligt på fredagar men tänk dig för innan du deltar. Det är bättre att du skippat en gång än att chansa. Det kommer alltid fler fredagar och ni kan som sagt delta genom en digitalstrejk.

Tänk på varandra och ta hand om er själva. Better safe than sorry.💚💚💚 Arrangeras av Fridays For Future Göteborg och Klimatsamling.

När: 15 januari 2021 15:00 - 15 januari 2021 17:00

Var: / Göteborg

Arrangör: Gustaf Adolfs Torg