Ljusmanifestation för miljöförsvarare – Light4Defenders


Tänd ett ljus för världens miljöförsvarare! #Light4Defenders

Miljöförsvarare blir allt mer utsatta. Det är en del av en global trend där civilsamhällets demokratiska utrymme krymper.

Coronapandemin har också lett till att många regimer tagit till nya restriktioner och ökat trycket på många av de som arbetar för miljöfrågorna globalt. För att fler ska få upp ögonen för miljöförsvarares utsatta situation anordnar vi en digital ljusmanifestation den 10 december. Var med du också!

Delta den 10 december genom att • Tänd ett ljus! • Fota! • Dela bilden på sociala medier • Lägg till hashtaggen#Light4Defenders i ditt inlägg. • Delta i vår digitala manifestation som kommer att direktsändas på Facebook den 10 december.

Vad kommer att hända under den digitala manifestationen? Representanter från olika organisationer kommer att berätta om de hot och mord som skett på miljöförsvarare i år. Under manifestation kommer de som mist sina liv under året som gått att hedras.

Talare: • Karin Lexén, generalsekreterare Naturskyddsföreningen • Anna Lindenfors, generalsekreterare Amnesty • Riksdagsledamöter • Fler namn tillkommer

Här hittar du mer information om ljusmanifestationen: https://www.naturskyddsforeningen.se/.../sahar-kan-du...

När: 10 december 2020 15:30 - 10 december 2020 16:15

Var: / Digital

Arrangör: Naturskyddsföreningen, We Effect