Viktigt samtal med Dona Hariri


Häng med på ett viktigt samtal med DONA HARIRI! Hon är juristen som hjälper dig att fatta lagen.

NÄR? 19 november klockan 18:00. VAD? Inspirerande samtal om varför du ska förstå lagen, på lätt svenska. FÖR VEM? Eventet riktar sig till UNGDOMAR men ALLA är välkomna! HUR? Du behöver en dator eller smartphone med internet för att delta. Eventet kommer att sändas digitalt på Facebook.

Kan även ses på stor skärm på scenen i Kista bibliotek. Begränsat antal platser. Boka plats på biblioteket.stockholm.se

Besök Hej främling! Sveriges Facebooksida klockan 18:00 för att följa live-sändningen. www.facebook.com/hejframling

I samband med samtalet har du chans att ställa frågor till Dona digitalt och eventet är GRATIS.

VILL DU VETA MER?

Dona Hariri är jurist och författare av boken Fatta lagen!: Från hatbrott till snatteri och svartjobb. Under höstens kanske viktigaste samtal får du på lätt svenska lära känna Dona som övervunnit stora utmaningar i sin strävan efter en mer jämlik och demokratisk värld. Dona vill att alla människor, oavsett bakgrund, ska få möjlighet att känna till sin rätt och lär dig därför mer om dina rättigheter och skyldigheter.

Juridik anses ofta svårt och krångligt, men Dona kan göra lagen begriplig! Samtalet bygger bland annat på kunskap från Fatta lagen!. Boken förklarar saker som unga ofta berörs av; till exempel immaterialrätt, misshandel, narkotika, olaga hot, stöld och diskriminering. Boken lär dig också varför det aldrig är en bra idé att jobba svart, vad samtycke till sex egentligen innebär, om det räknas som misshandel när två personer har bestämt sig för att slåss och om en polis har rätt att trycka upp dig mot en vägg och visitera dig.

Vill du arrangera en egen visning av det viktiga samtalet någonstans där du bor? Allt som behövs är en Corona-anpassad lokal att vara i, en skärm att visa eventet på, högtalare med bra ljud samt tillförlitlig internetuppkoppling. Övrigt piff och mys är frivilligt! Anmäl din visning till info@hejframling.se så hjälper vi dig att få till ett så bra och Corona-anpassat event som möjligt! VÄLKOMNA önskar arrangörerna Rädda Barnen och Hej främling!.

När: 19 november 2020 18:00 - 19 november 2020 19:30

Var: / Digital

Arrangör: Hej främling Sverige, Kista bibliotek och Rädda Barnen Jämtland