ORLANDO A BIOGRAPHY


”Welcome to a pottery to forget about time and other things we lost in the wind”

Till hösten gör scenkonstnären Ellen Norlund och kompositören Siri Jennefelt verket ORLANDO A BIOGRAPHY på Malmö Dockteater.

Verket är en föreställning, en installation, en dröm baserad på Virginia Woolfs klassiker Orlando från år 1928 samt Sally Potters film baserad på samma bok med Tilda Swinton från år 1992.

”A pottery, a cave, a living room, a grave.”

Genom materialet lera (play doh, gyttja, trolldeg, keramik, dimmiga leråkrar mm) och med lergöken som huvudinstrument och beskyddare blåser verket genom alla tidsåldrar i en okontrollerbar komposition. Publiken bjuds in till ett försök. Tusen försök. Att i en källare bygga sig en vind. Att göra en skål. Ett handtag, ett valv, en portal. En blandning mellan arkeologi, ASMR och krukmakeri. Ett grävande med händer, naglar, spadar, skedar- under huden, ner i blåleran. En muddring av det inre och yttre slammet, för en friare utsikt.

Malmö Dockteater fortsätter här med sitt undersökande av objekt och material för att skapa estetiska upplevelser. Genom associativt knådande, ringlande, kladdande, petande- tillverkning och fynd av hemmagjorda lergökar, skålar, frukter, skulpturer, slump och medvetet skapande blir leran både metafor och uttryck i sin egen rätt.

Brev till publiken (orginalspråk) : Hello you!

Our biographies are orchestrated fictions, imagined histories.

We became friends 2 years ago. It feels like a thousand years have passed. We have lived so long with Orlando now. We only want to sleep. And travel far far away. And when we wake up it shall all be different. This thing is all like a dream. (Orlando with Tilda Swinton is a super duper movie, see trailer https://www.imdb.com/video/vi1520369945?playlistId=tt0107756 ).

We will use clay. We will touch it. We will dig it. We will try to do something precious. Something dear. Something unforgettable.

We are making this thing because we want to be able to stretch over distance in space and time. To get the lost ones back, to live forever. To reach our way back to the beginning. We are searching for all the things we long for. It s all about the wind, the breath, to stay alive, ́ to surrender. And the basement. The wind is all in the basement now. Breathe in! Breathe out! Take care! Bye Bye! See you (sooner or later) XXX Siri and Ellen

PS. ”Hon älskade vildfåglars fjädrar. Hon hade samlat dem när hon var pojke. Hon plockade upp den och satte den i sin hatt”

Urpremiär 11 november 2020 Spelas till och med 19 december 2020 ​

Föreställningens längd är cirka 2 timmar.

SPELDATUM OCH BILJETTER: https://www.kulturcentralen.nu/evenemang/orlando-a-biography MER INFO: www.malmodockteater.com

Föreställningen är anpassad efter rådande pandemi. Observera att vi pga. detta har ett begränsat antal platser. Kommer du i rullstol eller är i behov av annan assistans? Är du sjuk och kan inte komma? Mejla oss på malmodockteater@gmail.com.

Med stöd av: Region Skåne, Malmö Stad, Kulturrådet, Konstnärsnämnden, ABF.

När: 11 november 2020 19:00 - 11 november 2020 21:00

Var: Malmö Dockteater / Malmö

Arrangör: Malmö Dockteater