Webbinarium: Dags för fossilfria pensioner!


Vi befinner oss i en klimatkris där det borde vara självklart att våra pensionspengar inte är investerade i bolag som utvinner eller förbränner kol, olja eller fossilgas. För vad ska vi med pension till om vår värld förstörs?

Naturskyddsföreningens granskning av de svenska AP-fonderna visar att fonderna har placerat flera miljarder av våra gemensamma pensionspengar i världens största fossila bolag. Investeringarna är inte bara klimatskadliga, utan riskerar också att orsaka förödelse för människor som bor kring till exempel kolgruvor och oljefält.

MEDVERKANDE: - Henrik Brandão Jönsson, journalist som besökt en kolgruva i Colombia där svenska pensionsfonder är investerade. - Maria Georgieva, journalist som besökt ett olje- och gasfält i Kazakstan där svenska pensionsfonder är investerade. - Anna Östergren, sakkunnig klimatfrågor på Naturskyddsföreningen.

MODERATOR: - Kerstin Edquist, Naturskyddsföreningen.

På grund av covid-19 är seminariet digitalt och äger rum på zoom. Det kommer finnas möjlighet att ställa skriftliga frågor under seminariets gång.

ANMÄL DIG senast den 2 november via den här länken: https://naturskyddsforeningen.wufoo.com/.../zfivzcu048aaak/

Webbinariet spelas även in så att det kan ses i efterhand. För mer information om AP-fondernas fossila investeringar. Se vår kampanjsida och skriv under namninsamligen: https://www.naturskyddsforeningen.se/fossilfria-pensioner

När: 5 november 2020 19:00 - 5 november 2020 20:00

Var: / Digital

Arrangör: Naturskyddsföreningen