Amira Kheir


Det är inte för intet som BBC World News har kallat Amira Kheir för "The Diva of the Sudanese desert". Genom att blanda oud, gitarr och afrikanska slagverk med flöjt och jazzig trumpet skapar hon ett magiskt sound, som förtrollar publiken världen över.

Att hålla sig inom geografiska och kulturella gränser är inte Amira Kheirs melodi. Hon har släppt tre album – View From Somewhere (2011), Alsahraa (2014) och Mystic Dance (2018). Det senaste kritikerhyllade albumet återspeglar bandet mellan det traditionella och det samtida där det östafrikanska soundet gifter sig väl med det futuristiska.

Amira Kehir har uppträtt på flera av världens största festivaler såsom London Jazz Festival, Womad Charlton Park (Storbritannien) och Festival au Desert (Mali). Det här är en riktigt spännande artist att hålla ögonen på och många musikjournalister anser att hon är en av de viktigaste afrikanska artisterna för 2020-talet. Den 4 november har du chansen att njuta av hennes musik när hon gör sitt första framträdande någonsin i Sverige.

När: 4 november 2020 20:00 - 11 november 2020 21:30

Var: Kulturhuset Stadsteatern / Stockholm

Arrangör: Kulturhuset Stadsteatern