EU:s migrationspolitik – vad blir nästa steg?


Välkommen till ett webbinarium med EU-kommissionär Ylva Johansson den 3 november kl 09.00-10.00 om EU:s framtida migrationspolitik.

Migration är en avgörande och splittrande fråga för EU-samarbetet. I september i år la EU kommissionen fram en ”Migrationspakt”, med ett stort antal förslag på hur migrationspolitiken kan formas och förändras de kommande åren. Effektivare hantering av asylansökningar, snabbare återsändande, lagliga vägar in och ”flexibel solidaritet” är några av de förslag som lagts fram. Dessa och många andra frågor runt migrationspolitiken kommer att diskuteras under webbinariet.

Paneldeltagare: Ylva Johansson, EU-kommissionär med ansvar för migrationsfrågor Joakim Palme, Ordförande, Delmi Therese Lindström, Chef för migrationsprogrammet, Fores Anna Dahlberg, politisk redaktör, Expressen Samtalet modereras av Christian Danielsson, chef för EU kommissionen i Sverige

Datum: 3 november 2020 Tid: 09.00 - 10.00

När: 3 november 2020 09:00 - 3 november 2020 10:00

Var: / Digital

Arrangör: EU-kommissionen i Sverige