A Girl Walks Home Alone at Night


Fira in halloweenhelgen med iransk vampyrvästern. Märkliga saker har börjat ske I Bad City, den iranska spökstad där prostituerade, knarkare, hallickar och allehanda förlorade själar driver omkring i ett os av död och hopplöshet. Fler och fler av stadens invånare finner sig själva förföljda av en ensam vampyr – det här är hennes historia, färgad röd av lika delar kärlek och blod.

Baserad på hennes egen grafiska roman med samma titel är A Girl Walks Home Alone At Night (2014) iransk-amerikanska regissören Ana Lily Amirpours långfilmsdebut, som vid sin premiär på Sundance-festivalen möttes av idel förtjusning. Amirpour har kallats för ”den nya Tarantino” och här, i världens första iranska vampyrvästern-film kombineras Sergio Leones känsla för spänning med David Lynchs patenterade surrealism.

Visas med svensk text.

OBS! Inga återköp eller byten. Biljettpris 150 kr. Onumrerade platser.

När: 30 oktober 2020 20:00 - 30 oktober 2020 22:00

Var: Bio Rio / Stockholm

Arrangör: Bio Rio