DIGITAL PROTEST: Rättigheter för människor – Regler för företag!


Det är frivilligt för företag att respektera mänskliga rättigheter internationellt! Det kan vi ändra på genom att pusha på för att Sverige ska engagera sig i FN-förhandlingarna för ett bindande internationellt fördrag - Binding Treaty. Förhandlingarna pågår den 26 till 30 oktober.

Det är inte ovanligt att människor tvångsförflyttas från sina hem för att ge plats åt gruvor och plantage. Småskaliga bönder förlorar tillgång till mark och vatten. De som försvarar sina rättigheter eller miljön utsätts dessutom ofta för hot och trakasserier. Trots det, finns det ingen internationell lagstiftning eller juridisk instans dit de som drabbas kan vända sig och där företagen kan ställas till svars. Sverige har hittills inte tagit ställning för Binding Treaty. Det tycker vi är förkastligt och därför genomför vi nu en digital protest. Håller du med om att vi måste få stopp för den straffrihet som råder för företag idag? Var med du också! Bild/ Illustration : Angelica Halvarsson

GÖR SÅ HÄR:

  1. Checka in på: ”UN Geneva” genom att söka på "UN Geneva" på platsfunktionen i din statusuppdatering.
  2. Lägg in följande text och hashtags i din status och se till att tagga @handelsministern (Sök på Anna Hallberg, ljusblå kostym i bild):

DIGITAL PROTEST: Jag vill se rättigheter för människor och regler för företag! Därför följer jag förhandlingarna som pågår i FN för ett globalt bindande fördrag #BindingTreaty som kräver att företag respekterar mänskliga rättigheter internationellt i hela sin värdekedja. Jag förväntar mig att @handelsministern aktivt tar ställning för #BindingTreaty!

Kopiera texten i min status och checka in du också! Länk: https://fb.me/e/4dRR2PN0C

StopCorporateImpunity #EU4UNtreaty #bizhumanrights #F4BT #HumanRights, #PeoplePower #mänskligarättigheter #UD #handelspol #eupol #svpol

När: 26 oktober 2020 08:00 - 30 oktober 2020 21:00

Var: / Digital

Arrangör: Afrikagrupperna, Latinamerikagrupperna / SAL