Barnvagnsmarschen Uppsala 2020


Ingen ska behöva föda ensam- barnmorskor räddar liv.

Marschera mot mödradödlighet 22-27 oktober! Då fyller vi tillsammans hela Sveriges karta med mängder av barnvagnspromenader.

  • HUR GÖR JAG? I år har Barnvagnsmarschen ett nytt koncept, anpassat för att ta hand om varandra under rådande världsläge med Covid- 19. Det innebär att det kommer äga rum flera olika barnvagnspromenader i mindre grupper. Du väljer du själv var du marschera under perioden 22- 27 oktober. Alla som deltar får alltså sin alldeles egna barnvagnsmarsch, så att vi undviker att samlas i stora grupper. Du kan möta upp din närmaste RFSU ambassadör för att tanka på kunskap om mödradödlighet, få information om Barnvagnsmarschen och ta chansen att få ett fint regnskydd eller väska. I Uppsala kommer RFSU:s ambassadörer vara på plats i centrum den 24 oktober, mellan kl. 10-14. Exakt plats kommer inom kort.

Man behöver inte träffa en ambassadör för att delta i Barnvagnsmarschen om man inte kan eller vill. Om man vill träffa en ambassadör men inte har möjlighet den 24 oktober kan man höra av sig till oss i RFSU Uppsala för frågor. Maila till annie.boroian@rfsu.se. För att sätta din egen marsch på kartan, surfa in på barnvagnsmarschen.se under kampanjveckan!

  • VARFÖR BARNVAGNSMARSCH? Varje dag dör över 800 kvinnor av en graviditet, förlossning eller osäker abort. Men detta går att förändra. Med stöd av utbildade barnmorskor skulle en stor del av dödsfallen kunna minska. RFSU anordnar Barnvagnsmarschen mot mödradödlighet tillsammans med lokalföreningar och privatpersoner över hela landet. 2020 samverkar RFSU med ett antal organisationer som jobbar mot mödradödlighet. I år sätter vi fokus på barnmorskor och deras viktiga roll i att förbättra kvinnors och flickors rättigheter.

Barnvagnsmarschen har pågått sedan 2010. Varje år samlas tusentals människor på ett femtiotal orter i hela landet för att tillsammans manifestera mot mödradödlighet. Varmt välkommen, med eller utan barnvagn! Läs mer på www.rfsu.se/barnvagnsmarschen

När: 24 oktober 2020 10:00 - 24 oktober 2020 14:00

Var: / Uppsala

Arrangör: Barnvagnsmarschen och RFSU Uppsala