Antisemiten vid makten. Sant eller falskt?


Sverige gjorde stora eftergifter för Nazityskland under andra världskriget. Svensk flyktingpolitik var också mycket restriktiv gentemot judiska flyktingar och svenska företag ariserades. Vad låg bakom besluten? Påverkades de av att det i Sverige fanns personer med makt och inflytande som var antisemitiska och kanske till och med sympatiserade med nazismen?

Medverkande: Karin Kvist Geverts, historiker, Klas Åmark, historiker Håkan Blomqvist, historiker Södertörns högskola Moderator Tobias Svanelid, vetenskapsjournalist

Var kan du titta? Samtalskvällen sänds live i från Forum för levande historia. Antal deltagare är begränsat till 35 personer på grund av nuvarande coronarestriktioner. Vill du se samtalskvällen på plats anmäl dig här. https://www.levandehistoria.se/.../antisemiten-vid-makten...

När: 21 oktober 2020 17:30 - 21 oktober 2020 19:00

Var: / Digital

Arrangör: Forum för levande historia