Kvinnors rättigheter i Guatemala


Är du intresserad av kvinnors rättigheter och vill veta mer om situationen i Centralamerika? Är du nyfiken på hur dessa frågor arbetas med i globala målen och Agenda 2030?

https://www.folkuniversitetet.se/bokning/?arrangementPageId=107657

Du behöver inte ha några tidigare kunskaper utan det räcker med att du är nyfiken på dessa frågor och begrepp. Guatemala är ett av de länder med högst antal kvinnomord i världen och har ett trettiosex års långt inbördeskrig bakom sig. Det har länge pågått en kamp för ökad demokrati, social och ekonomisk rättvisa samt minskad fattigdom och korruption.

Kvinnors rättigheter Våld mot kvinnor och innebörd av strukturellt våld Fallstudie kvinnors villkor i Guatemala De globala målen med tonvikt på mål 4,5,10 MENTORAS deltagare berättar om sina drömmar och framtidsplaner samt hur de vill verka för samhällsförändring

Under dagen varvar vi fakta/teori, diskussion, gästföreläsare, filmvisning och övningar. Du som deltagare ges utrymme till inflytande över utbildningsdagen genom frågor och diskussioner i mindre grupper. Det finns också möjlighet att öva på hur du själv kan engagera dig i olika projekt inom MENTORA om intresse finns.

Arrangör: MENTORA Om arrangören: Om arrangören: MENTORA är en ideell förening grundad 2016 i Stockholm. Organisationens syfte är att stödja guatemalanska unga kvinnor och mödrars möjlighet till utbildning och professionell utveckling genom studiebidrag per termin samt tillhandahållande av personligt mentorskap. Deltagarna är mellan 18 och 30 år gamla. MENTORA:s arbete är feministiskt och solidariskt. MENTORA vill fungera som motstånd mot det civila och sexuella våld som kvinnor i Guatemala löper hög risk att utsättas för, och uppmärksammar de risker och faror det innebär att vara kvinna i landet. Läs mer om vårt arbete på www.mentora.eu Om kursen: Heldagsutbildningen ”Kvinnors rättigheter i Guatemala” är en del i informationsprojektet MENTORA MÖTER som genomförs med stöd av Forum Syd. Målgrupp: Kursen vänder sig till vuxna med intresse för kvinnors rättigheter, social och global hållbar utveckling. Är du yngre och skulle vilja att vi kom med en kortare, lektionsanpassad workshop till din skola? Mejla projektledare Jessica på jessica@mentora.eu

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs. Lunch och fika: Vi bjuder på vegetarisk lunch och fika under dagen. Kostnad: Kursen är kostnadsfri men anmälan är bindande. Bor du på annan ort än Stockholm? I vissa fall kan vi ersätta dig för resan. Ta direkt kontakt med oss. För andra frågor om heldagsutbildningen: Mejla till Shari och Helena på admin@mentora.eu

När: 10 oktober 2020 09:00 - 10 oktober 2020 16:30

Var: Kungstensgatan 45, / Stockholm

Arrangör: MENTORA