Hur stor är den strukturella löneskillnaden?


VÄLKOMMEN TILL WEBBINARIUM OCH RAPPORTSLÄPP OM DEN STRUKTURELLA LÖNESKILLNADEN! Sjuksköterskor och undersköterskor har burit Sverige genom coronakrisen. Ändå har dessa samhällsviktiga yrken lägre lön än likvärdiga yrken där fler män jobbar. Hur stor är skillnaden i lön mellan kvinno- och mansdominerade yrken?

Inför decenniets viktigaste avtalsrörelse bjuder Sveriges Kvinnolobby och Lönelotsarna in till lanseringen av Lönelotsarnas årliga kartläggning av strukturella löneskillnader i Sverige med efterföljande kommentarer från inbjudna experter.

MEDVERKANDE Marie Trollvik, löneexpert, Lönelotsarna Irene Wennemo, generaldirektör, Medlingsinstitutet Tobias Baudin, ordförande, Kommunal Niclas Lindahl, förhandlingschef, SKR Samtalsledare: Clara Berglund, generalsekreterare, Sveriges Kvinnolobby Tid: Måndag 28 september, 14.00-15.00 Plats: Online via Zoom, länk skickas till anmälda deltagare

När: 28 september 2020 14:00 - 28 september 2020 15:00

Var: / Digital

Arrangör: Sveriges Kvinnolobby